Özgür Özel'instratejisine karşı İmamoğlu'nun hamlesi ne

YEREL seçimlerden sonra Ekrem İmamoğlu'nun pozisyonuyla ilgili olarak CHP'de yapılan analizlere yer vermiştim.

"Yerel seçimlerden önce CHP'nin tek lideri vardı; o da Ekrem İmamoğlu. Seçimlerden sonra üç lider adayımız oldu. Bizi Ekrem İmamoğlu'na mahkûm olmaktan kurtardı. Seçimler Özgür Özel'in konumunu pekiştirdi, denkleme kattı. Artık Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Özgür Özel gibi üç alternatifimiz oluştu..." deniliyordu.

ÖZGÜR ÖZEL'İN KONUMU NETLEŞTİ

Özgür Özel'le ilgili olarak ise, "Yerel seçimler Özgür Özel'in koltuğunu sağlama aldı. Bizi Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel eksenli eşbaşkanlık sisteminden kurtardı. Özgür Özel'i ne olacağı belli olmayan genel başkan konumundan aldı, lider pozisyonuna yükseltti" şeklinde değerlendirmeler yapılıyordu.

MÜHÜR KİMDEYSE SÜLEYMAN ODUR

31 Mart yerel seçimleri CHP'yi sadece birinci parti yapmadı, partideki paradigmaları da değiştirdi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Çünkü, Demirel'in dediği gibi, "siyasetin ilacı güçtür" mühür kimdeyse Süleyman odur. Güç Özgür Özel'de, Süleyman da O...

1977'de Ecevit'in yüzde 42'lik seçim zaferinden 47 yıl sonra CHP'yi birinci parti yaptı.

GÜCÜ YÖNETTİ

Özgür Özel, seçmenin sandıkta verdiği gücü iyi yönetti. Siyasette kendine bir alan açtı. Diyalog siyasetiyle birlikte bir dil oluşturdu.

Gücü kullanmayı iyi bildi.

Seçimden sonra zaman Özgür Özel'in lehine işledi.

YENİ SİYASET

Özgür Özel, üç kritik olayda da gücünü kullanmaya başladı.

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli ile görüşme siyasette yeni bir yol açtı ve böylece kamuoyundan destek aldı.

CUMHURBAŞKANIADAYLIĞI KONUSU

2- Cumhurbaşkanı adaylığı konusu

Ali Mahir Başarır'ın, kendi adaylığı konusunda başlattığı tartışmayı sonlandırarak doğru bir hamle yaptı. Yoksa parti içi kavganın ateşini yakar ve buradan çok büyük zarar görürdü.

PATRON BENİM DEDİ

3- CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu mu olacak, Mansur Yavaş mı yoksa Özgür Özel mi Bu konuda üç açıklama yaptı.

5 Nisan tarihinde,"Maç 2-2 berabere, dakika 902, 3 dakika uzatma verilmiş, takım penaltı kazanmış, penaltıyı kim atacak O kararı kim verecek Teknik direktör verecek"dedi.

Seçimden aldığı güçle, 'Bu takımın kaptanı benim, penaltıyı kimin atacağına ben karar vereceğim' dedi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

İKİ FORVET VAR

Ekrem İmamoğlu'nun "Tek forvetimiz var. O da Ekrem İmamoğlu. Penaltıyı o atacak" demesini beklerken Özgür Özel, 8 Nisan tarihinde, "Şu anda takımda iki forvet var. Biri Mansur Yavaş, diğeri Ekrem İmamoğlu. Teknik direktör, 'Penaltıyı ben atacağım' demez. En formda oyuncusuna attırır. Günü geldiğinde arkadaşlarımızdan biri cumhurbaşkanı adayı olacak"dedi.

Böylece Ekrem İmamoğlu'na tek forvet sen değilsin bir de Mansur Yavaş var uyarısında bulundu.

KENDİNİ BAĞLAMADI

8 Mayıs tarihinde Habertürk'te Fevzi Çakır ve Esra Toptaş'ın programında ise, "Yarın üç santraforla oynarsınız, tek santrafora geçersiniz. Bu o günün işi. Bir kez daha söylüyorum. Bugünden aday tartışmalarına son nokta Özgür Özel tarafından konulmuştur. Adayı günü gelince konuşacağız" dedi.

Ne yaptı

1- Bugünden kendini bağlamadı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

2-Ekrem İmamoğlu tek adayımız demedi.

3- Cumhurbaşkanı adayı tartışmaları üzerinden CHP'nin karıştırılmasının önüne geçmeye çalıştı.

4-Ekrem İmamoğlu'na da