28 Şubat cuntası ve Amerika çıkarlarına göre düzenlenen eğitim sistemi

Her eser sanatkârını anlatır, Süleymaniye Camii'ni gezip Mimar Sinan'a hayran olmamak mümkün değil.

Süleymaniye'de Bayram Sabahı şiirini okuyan Yahya Kemal'in sanatkârlığını takdir eder.

Mona Lisa tablosu, ressam Leonardo da Vinci'nin yeteneğini ortaya koyar.

Her canlı varlık, cansız maddeleri canlandıran Allah'ın gücünü, sanatını, ilmini, hünerini gösterir.

Cansız varlıkların canlandırılması kelimenin tam anlamıyla mucize bir sanattır, hiç kimse cansız elementlere hayat veremez.

Biyoloji canlı bilimi anlamına gelir ve biyoloji dersi mucizeler sahibi sanatkâr Allah'ın eserlerini konu alan bir bilim dalı.

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ'ni inceledim, ne fen bilimlerinde ne de biyoloji müfredatında Allah'ın adı anılıyor. Muhtemelen kitaplar da aynı bakış açısı ile yazılır.

MEB'İN YAZDIRDIĞI BİYOLOJİ KİTABI

Prof. Ali Alaş, 1986 1997 yıllarında yazılmış ve MEB tarafından basılmış, 11 yıl bütün okullarda okutulmuş BİYOLOJİ kitabının kapak resmini, yazarlarını ve kitap içinde yaratılış görüşünün anlatıldığı sayfalı gönderdi.

Prof. Turan Güven ve arkadaşlarının kaleme aldığı lise bir biyoloji kitabı, canlıların sanatkârına dikkat çekiyor; yapılan deneylerde cansız elementlerin canlandırılamadığını ve hayatın mucize olduğunu ifade ediyor; evrenin ilk yaratılışının gözlemlenemez olduğunu vurguluyor.

Bilim, gözlemlenebilen, tekrarı yapılabilen, ispatlanabilen bilgidir. Aksi takdirde ortaya atılan tezler teoridir, kesin bilgi değildir.

Biyoloji kitabında Prof. Güven şöyle der:

"İslam'a göre, kâinat ve kâinattaki bütün varlıklar ALLAH tarafından yaratılmıştır. Yaratma olayı bir anda olabileceği gibi belli kanunlar doğrultusunda yavaş yavaş da olabilir. Mesela toplu iğne başı büyüklüğündeki bir insan zigotundan fetüsün teşekkül etmesi ve bunun da akıl almaz şekilde düzenli farklılaşmalar geçirdikten sonra çocuk olarak doğması, yaratma olayına güzel bir misaldir." (Biyoloji, s.67)

28 ŞUBAT CUNTASININ

EĞİTİME MÜDAHALESİ

28 Şubat'ta, milletin seçtiği hükümeti deviren cuntacılar yargılandı, mahkûm edildiler.

Cuntanın başı Org. Çevik Bir, İsrail'in çıkarları için hükümete müdahale ettiklerini açık açık söyledi.

Bütün dünyada darbeleri ABD organize eder. Darbeciler ülkelerinin kalkınmasını önler, geri bırakır. Darbecilerin kalkındırdığı ülke yoktur.

28 Şubat cuntası, biyoloji ve fen bilimleri ders kitaplarına müdahale etmiş. Yaratıcıyı anlatan bilgileri çıkartıp evrimci bakış açısını getirmişler.

EĞİTİMİ AMERİKA ÇIKARLARINA

UYGUN HÂLE DÖNÜŞTÜRENLER

Yeni Akit Ankara Temsilcisi Latif Şimşek, 7 Mayıs tarihli köşe yazısında, Amerika'nın 9 bin ajan göndererek eğitimin Amerika'nın istediği şekilde düzenlendiğini yazdı.

Amerikalı yetkilinin not edilmesi gereken sözleri şöyle:

"Türkiye'ye Türk milli eğitim politikasını bizim istediğimiz çizgiye getirmek üzere geldik. 10 yıl içinde tam 9 bin kişi gizli görevle bu iş için çalıştım. Ne zaman ki istediğimiz oldu, Türk milli eğitimini Amerikan çıkarları çerçevesinde yoluna koyduk Amerika'ya döndük."