Müthiş başladık

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası ilk maçında milliler, Gürcistan ile karşı karşıya geldi. Maçtan 3-1'lik skorla galip ayrıldık.

Montella'nın Gürcistan karşısında çıktığı ilk 11'i izlerken eleştirdim. Savunma yapacak olan Gürcistan'a karşı Barış Alper Yılmaz'ın forvet başlaması bence hatalı karar. Maça net bir santrafor ile çıkmalıydı. Zira, Barış Alper'i ikinci yarıda sağ kanata çekti İtalyan teknik direktör.

Milliler maça çok coşkulu başladı. Özellikle de Arda Güler'in ayağına top geldiğinde herkes heyecanlanıyordu. Üst üste gelişen ataklarda Mert Müldür'ün müthiş golüyle 1-0 öne geçtik. Hemen 2. golü de bulduk ancak ofsayta takıldık.

Savunmada çok rahat pozisyonlar veriyorduk. En zayıf yerimiz savunmanın merkezi. Gürcistan rahat pozisyonlar buldu. Allah'tan bitiricilikleri başarısızdı.

Coşkulu futbolumuz neticesinde bizde sıkça pozisyona girdik. Maç 1-1 giderken Arda Güler'in devreye girmesi ve harika bir gole imza atması maçı bize kazandırmıştı aslında. Gürcistan daha sonra pozisyonlara girse de golü bulamadı. Turnuvanın ilk maçında ilk galibiyetimizi almayı başardık.

MONTELLA'YA ELEŞTİRİLER

Samet Akdaydin'e çok fazla güveniyor. Öğrencisine güvenmesi önemli ancak zayıf yönlerini de görmesi gerek. Samet, maç içerisinde kritik müdahaleler yaptı evet ama savunmada yerleşme hataları da yaptı. Kaan Ayhan'ı stoperde düşünmeli.

Arda Güler'i sağ kanatta oynatma ısrarını anlayamıyorum. Gürcistan maçı özelinde forvet arkası oynayabilirdi.

Barış Alper'in kapanan Gürcistan'a karşı forvet oynaması bana göre hatalıydı. Barış sağ kanatta, Arda Güler forvet arkasında oynasa daha etkili olabilirdik.