CHP'nin normalleşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan son grup toplantısında; Cumhur İttifakı'na yönelik fitne çıkarma çabalarına ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "suç ortaklığı" yakışıksız sözüne dair kapsamlı cevaplar verdiği konuşmasında aynı zamanda siyasette yumuşama veya Özgür Özel'in deyimiyle "normalleşme" konusuna dair gelinen noktayı ve anlamını çok net olarak ortaya koydu.

Bir süredir siyasi gündemin ana başlığı olan "normalleşme" konusuna dair Cumhurbaşkanı Erdoğan açık ve net olarak; "Siyasette yumuşama, muhataplarımızın ifadesiyle normalleşme çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır. Sıkılı yumrukları açacak olan muhalefettir.

Bakınız, iktidar partisiyle ana muhalefet partisi arasında -şunu iyi bilin- siyasi ittifak olmaz. Uzlaşma olur, normalleşme olur, yumuşama olur ama ittifak olmaz. Biz de zaten bir böyle çaba içinde değiliz. Biz günlük siyasi tartışmaların dışında tutulması gerektiğine inandığımız, ülkemize, milletimize ve devletimizin güvenliğine dair konularda bir ortak bakış açısını, bir ortak duyguyu yakalamaya çalışıyoruz. Sivil ve özgürlükçü anayasa, terörle mücadele ve dış politika gibi milli meselelerde iç cepheyi sağlamlaştırmanın gayretindeyiz.

Biz durduğumuz yerde duruyoruz. Muhalefetten ise bizim durduğumuz yere, yani hoşgörüye, yani birleştirici dile, yani kucaklaştırıcı siyasete, yani devleti ve milleti önceleyen politikalara yaklaşmasını bekliyoruz" diyerek, siyasette "normalleşme" diyen Özgür Özel'e yönelik olarak, CHP'nin payına düşen normalleşme konularının altını çizmiş oldu.

Mehmetçiğin; Suriye ve Irak'ta teröre karşı sınır ötesi operasyonlar için Gazi Meclis'ten istediği yetki tezkeresinin oylanmasında PKK terör örgütünün siyasi kolu DEMHDP'nin yöneticilerinin CHP'ye yönelik; "birlikte yol yürüyeceksek bunun ilk sınavı bu tezkerelere 'hayır' oyu vermenizdir" sözlerini duyarak, Suriye, Irak ve Libya tezkerelerine HDPDEM ile birlikte hayır oyu veren, bunun üzerine Kandil'deki terör elebaşlarının; "CHP tezkerelere 'hayır' oyu vermekle hayırlı bir iş yapmıştır" şer cümlesini duymamıza neden olan CHP yönetimi o zaman normal olanı mı yapmıştır Yakında tezkerelerin süresi dolduğunda ve yine Gazi Meclis'e geldiğinde bu defa CHP nasıl bir tutum sergileyecektir Yine önceki tutumu takınırsa normal olanı mı yapmış olacaktır

Maalesef değişen bir şey olmayacağı anlaşılıyor. Özgür Özel'in; bir yandan kayyım meselesinde, PKK terör örgütünün kayyım oyununu görmezden gelerek, buna dair tek bir kelam etmeden, devleti suçlaması, diğer yandan Suriye'yi parçalamaya dayalı sözde yerel seçim tarihleri belirleyip sürekli ertelendiğini duyuran PKK terör örgütüne ve arkasındaki ABD emperyalizmine bu şer çabasına dair tek bir söz etmemesi içeriğin hiç de değişmediğini gösteriyor. Önceki genel başkanla üslup bakımından farklılaşma eğilimi gösteren Özel 'in; doğrudan seçmene yönelmek yerine sırf seçim ve oy uğruna PKK terör anatomisinden kopmayan HDPDEM'den kopmayarak, ideolojik yükünü taşımaya devam edeceği anlaşılıyor.