Bir yan karakterin hikâyesi

"Sevdiğini Öldürmek Bizde Aile Geleneği" ile adından söz ettiren Ece Gamze Atıcı'nın yeni romanı "Keşke Leyla" nihayet yayımlandı. Leyla karakteri, yazarın bir önceki romanı "Sevdiğini Öldürmek Bizde Aile Geleneği"ndeki Aslı'nın kızı.

Tema olarak iki kitap arasında devamlılık var. Oradaki annelik bu kitapta temize çekiliyor. Diğer bir deyişle "Keşke Leyla" bir spin off. Yani bir önceki kitapta ortaya çıkan bir yan karakterin hikâyesi burada anlatılıyor. Dolayısıyla istediğiniz kitaptan başlayabilirsiniz. Öncelik sırası yok.
Buradaki çocuk, yetişkinlerin kurduğu hayatı, onların düşünüş biçimlerini anlamaya çalışırken acemi bir dünyalı olarak da medeniyetin kimi saçmalıklarını gözler önüne seriyor.
İlk cümle: "Bizim aile adımız Gülensoy. Ama babam hariç hepimiz somurtuk tipleriz."

Kore edebiyatının yıldızı

April Yayıncılık bu ay uzun zamandır beklenen önemli bir romanı okurlarla buluşturdu:Korece aslından Göksel Türközü çevirisiyle "Veda Etmiyorum." Kore tarihinin karanlık bir dönemini, Jeju katliamınıustalıkla edebiyatına konu edinen Han Kang, evrensel bir hikâyeyi unutulmaz bir destana dönüştürüyor.
"Veda Etmiyorum" yazarın "Vejetaryen", "Çocuk Geliyor" ve "Beyaz Kitap" adlı kitaplarının ardından Türkiye'de yayımlanan dördüncü romanı.
"Yunanca Dersleri" ve "Sevgilinin Soğuk Eli" adlı romanları da yakın zamanda yine April Yayıncılık tarafından yayımlanacak.
Prix Medicis ve Prix Femina ödüllerine layık görülen, Booker ödülünü de alan Han Kang için sırada Nobel Edebiyat Ödülü var, benden söylemesi!

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Terapi herkes içindir

Psikolog Özden Bayraktar Annibali'nin ilk kitabı "Umudun Rengi Mavi", Doğan Novus tarafından yayımladı.
Bugüne dek tuttuğu notları akıcı bir kurguyla okura sunan Annibali, meslek yaşamı boyunca aklında hep "Terapi herkes içindir" cümlesinin olduğunu söylüyor ve şunları ekliyor: "Duygu durumu, mesleği, toplumsal statüsü ne olursa olsun herkesin terapiye gereksinim duyduğunu daima aklımda tuttum."
Bu kitap, hem Londra'da yaşayan Özden'in hayali bir günlüğü, hem de yıllar içinde seanslarda danışanlarıyla edindiği çeşitli deneyimleri harmanladığı bir not defteri.

Türkiye'nin Meksikalı gelini

İyi bir işletmenin sahici bir hikâyesi de oluyor.
70'li yıllarda eşi Rıza Tanyeri ile Zonguldak Kozlu'ya yerleşen ve o dönem Türkiye'nin Meksikalı gelini olan Selma Patrica Gonzalez Tanyeri, Ranchero Story, "Ateşli Bir Aşk" kısa belgesel filminin galasında kitap müjdesi de verdi.
Selma Patrica Gonzalez Tanyeri'nin binlerce kilometre uzaklıktaki anavatanından dilini, kültürünü, yaşam tarzını bilmediği topraklara gelişi ve burada kimi zaman güldüren kimi zaman duygulandıran, kimi zaman şaşırtan birbirinden ilginç anılarla dolu yaşam hikâyesi, bu yıl içinde kitap haline gelecekmiş.